Sat Șendreni, (DN25) nr.3, Galați

Politica de returnare a produselor procurate pe 4pneuri.ro

Magazinul nostru vinde pneuri de calitate de la producători cu renume mondial. Fiecare dintre partenerii noștri producători – pun accent deosebit pe calitatea anvelopelor sale.

Cu o probabilitate scazută există și cazuri că unele anvelope să prezinte defecte de producție.

Pentru dreptul de denunţare unilaterală a contractului conform legilor în vigoare pentru persoanele fizice (nu se aplică și pentru clienți persoane juridice, acest aspect fiind definit ca și clauză contractuală – Returul partidei de marfă procurată), MASTER LUX S.R.L. asigură returnarea banilor pentru anvelopele noi ce conțin defecte de producție.

Condițiile de returnare pentru anvelopele în care sunt identificate defecte ascunse ce se manifestă la exploatare, sunt prevăzute în obligația de asigurare a condițiilor de garanției a anvelopelor procurate pe 4pneuri.ro.

De asemenea, angajații noștri verifică minuțios fiecare anvelopă la pregătirea comenzii pentru expediere – fapt ce practic exclude livrarea anvelopelor ce conțin defecte.

În cazul în care solicitați livrarea prin curier, vă rugăm verificați integritatea fizică a coletelor și anvelopelor în momentul în care le primiți de la Fan Courier, în prezența curierului, și cereți întocmirea unui proces verbal de constatare a daunelor dacă anvelopele prezintă urme de deteriorare vizibilă. Orice reclamație ulterioară referitoare la cantitatea sau inegritatea anvelopelor nu va fi luata în considerare.

 • 1. Dreptul de denunţare unilaterală a contractului
  • 1.1. Legislatia română (OUG 34/2014), care transpune Directiva Europeană 2011/83/EC, prevede:

   “Consumatorul beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanță sau dintr-un contract în afara spațiilor comerciale, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere”. În contextul actualei politici – “14 zile“ sunt interpretate ca “14 zile calendaristice de la momentul recepționării comenzii“. Pentru aceasta, consumatorul ne va notifica în scris prin completarea formularului online (link) cu indicarea Nr.Comenzii și a datelor ce dovedesc achitarea comenzii, cum ar fi Nr.Facturii/Nr.Cecului cu indicarea la secțiunea cauză retur: ”Denunțare unilaterală contract”.

   Condițiile în care nu se acceptă returul anvelopelor la ”Denunțare unilaterală contract” procurate de pe 4pneuri.ro sunt enumerate exemplificative mai jos, fără a ne limita la urmatoarele:

   • – anvelope care nu au fost comercializate de 4pneuri.ro;
   • – anvelope montate si demontate;
   • – anvelope ce prezintă modificări fizice, lovituri, zgârieturi, șocuri, deformări, ințepături, tăieturi, ruperi de material, sau cu alt defect evident;
   • – anvelope depozitate necorespunzator.

   Costurile care cad în sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de livrare și returnare a anvelopelor. Angajații noștri vă vor contacta utilizând datele de contact înregistrate la plasarea comenzii. Secțiunea comentarii din chestionar vă dă opțiunea să solicitați contactarea pe un alt canal de comunicare.

  • 1.2 MASTER LUX S.R.L. se obligă să restituie consumatorului sumele încasate pentru anvelopele returnate la ”Denunțare unilaterală contract”, cu excepția sumelor pentru transportarea produselor (livrare și retur), în termen de maxim 30 de zile de la data recepționării anvelopelor la depozit.
 • 2. Dreptul de retur a anvelopelor noi de calitate necorespunzătoare
  • 2.1 Sunt acceptate spre returnare anvelopele procurate de pe 4anvelope.ro care au semne de deterioare sau defecte identificate a anvelopelor care nu sunt cauzate la transport – nu există act de constatare întocmit în prezența curierului. Pentru aceasta, în termen de 10 zile calendarisrice de la momentul recepționării comenzii consumatorul ne va notifica în scris prin completarea formularului online (link) cu indicarea Nr.Comenzii, a datelor ce dovedesc achitarea comenzii, cum ar fi Nr.Facturii/Nr.Cecului(documentului de plată) cu indicarea la secțiunea cauză retur: ”Produs nou neconform”. Vă rugăm la secțiunea comentarii să ne descrieți caracterul defectului constatat și cantitatea de anvelope care sunt defecte. În cazul când experții noștri vor confirma că defecțiunea a fost cauzată de producător, ve-ți fi notificat despre data cînd se va restitui suma pentru anvelopele returnare sau vi se va oferi posibilitatea de a fi înlocuită cu o anvelopă similară în cazul când este disponibilă în stoc, Costurile de transport a anvelopelor ce conțin defect de fabricație sunt suportate de către MASTER LUX S.R.L.

   Condițiile în care nu se acceptă returul anvelopelor la ”Produs nou neconform” procurate de pe 4pneuri.ro sunt enumerate exemplificativ mai jos, fără a ne limita la urmatoarele:

   • – anvelope care nu au fost comercializate de 4pneuri.ro;
   • – anvelope montate si demontate;
   • – anvelope ce prezintă modificări fizice, lovituri, zgârieturi, șocuri, deformări, ințepături, tăieturi, ruperi de material, sau cu alt defect evident produs de o forța mecanică pe durata când se aflau în proprietatea consumatorului.
  • 2.2. MASTER LUX S.R.L. se obligă să restituie consumatorului sumele încasate pentru anvelopele returnate ca ”Produs nou neconform”, inclusiv pentru transportarea produselor (livrare și retur), în termen de maxim 30 de zile de la data emiterii actului de expertiză și constatare a defectului de fabricație.