Sat Șendreni, (DN25) nr.3, Galați

Știi totul despre modul cum trebuie pregătit autovehiculul pentru un timp umed și ploios?

Știi totul despre modul cum trebuie pregătit autovehiculul pentru un timp umed și ploios?

Umiditatea și ploile constituie o serioasă provocare pentru autovehicul. Ce măsuri recomandă experții?

În primul rând trebuie să ne pregătim pentru o vizibilitate redusă. Timpul senin de pe parcursul zilei se scurtează în mod accelerat, norii, ceața, roua și ploile reduc și mai mult vizibilitatea. Prin urmare, mai întâi trebuie să verificați starea ștergătoarelor și, dacă este necesar, să le înlocuiți. În continuare este necesar să verificați situația tuturor farurilor. Este posibil ca până la apariția acestei situații să nu vă fi interesat problema, iar lumina farurilor să fie una galbenă și mată, iаr luminile de ceață să nu funcționeze de mult timp. Master LUX recomandă o instalație de faruri echipate cu xenon sau cu colagen. O altă modalitate de a mări vizibilitatea o constituie polisarea farurilor, după această operațiune acestea luminează mai strălucitor și, în plus, arată ca și cum ar fi nou-nouțe.

Iată încă un detaliu util - mijloacele de «antiploaie». Pur și simplu picăturile se scurg de pe parbriz și de pe faruri. În funcție de preț și calitate, mijloacele de «antiploaie» acționează de la 2 ore până la 10 luni.

În al doilea rând trebuie verificată etanșeitatea autovehiculului. Pentru această problemă răspund în primul rând garniturile de cauciuc de la deschiderile ușilor. Spray-urile speciale cu silicon ne pot ajuta să ridicăm eficiența și durata de funcționre a tuturor subansamblelor din cauciuc .

Perioada ploioasă reprezintă o sarcină deosebit de mare asupra caroseriei.Locul trei din lista noastră este ocupat de tratamentul anticoroziv. Experții recomandă efectuarea unui tratament anticoroziv special în partea inferioară a caroseriei, precum și polisarea întregului autovehicul. Pentru aceasta există compoziții speciale de protecție – șampon cu ceară, polish auto și mastic, care sporesc siguranța stratului protector, integritatea și luminozitatea vopselei. Polish auto acționează pe o durată mai mare decât șampoanele. Practic, va trebui în continuare să spălăm mult mai rar mașina tratată cu o protecție hidrofugă.

A patra problemă de toamnă, încă destul de răspândită și extrem de neplăcută o constituie nefuncționarea componentelor electrice sub acțiunea umezelii. Bineînțeles că în anumite situații problema se poate rezolva numai prin lucrări de reparații. Însă o profilaxie efectuată corect pentru protejarea contactelor electrice ale autovehiculului constă în utilizarea spray-urilor contact - cleaner, care se pulverizează la bujii, cabluri, cleme, releuri, puncte de contact și alte subansambluri, eliminând apa și umezeala.

În al cincilea rând, nu este deloc o operațiune inutilă turnarea de lichid antigel în rezervor. De obicei această operațiune se efectuează în ajunul iernii, dar de ce să dăm o șansă unor nopți neașteptate cu temperaturi în minus care să ne strice dispoziția ?

La această listă merită să adăugăm în caz de necesitate înlocuirea covorașelor. Niște covorașe bune de cauciuc ne vor permite să mărim în mod considerabil timpul până la următoarea curățenie chimică a salonului.

Și la final cel mai important lucru, care nu poate fi înlocuit prin niciun fel de efect sau gadget – este atenția pe timpul conducerii. Psihologii îi îndeamnă pe toți să fie extrem de concentrați în special la trecerea de la un anotimp senin și relativ uscat la un anotimp înnourat și umed.