Sat Șendreni, (DN25) nr.3, Galați

Ce trebuie știut în privința unei exploatări corecte a autovehiculului Dvs.?

Ce trebuie știut în privința unei exploatări corecte a autovehiculului Dvs.?

Reevaluarea posibilităților răcitorului de aer, îndeosebi acum, în sezonul de vară, este extrem de dificilă. Aerul condiționat al autovehiculului nu permite doar răcirea aerului din interiorul salonului mașinii, ci și îl curăță de toate mirosurile străine și elimină din aerul salonului excesul de umiditate. Dar, ca și în cazul oricărui alt subansamblu al autovehiculului, aparatul de aer condiționat are nevoie de o întreținere efectuată la timp, care include o examinare, reparație și înlocuire a materialelor consumabile.

Printre principalele probleme clasice în funcționarea aerului condiționat auto, experții remarcă următoarele:

Ventilarea dificilă a aerului răcit;

Mirosurile neplăcute din salon;

Insuficienta scădere rapidă a temperaturii aerului în salonul mașinii.

Dacă nu se acordă atenție din timp acestor probleme și nu se soluționează, atunci mai târziu acestea vă vor costa o sumă de bani considerabil mai mare. De cele mai multe ori, cauza majorității problemelor cu aerul condiționat auto îl constituie filtrul din salon, care se înfundă de praf. Tocmai din acest motiv, experții recomandă înlocuirea filtrului salonului o dată la 15 mii de kilometri, și să nu aștepte ca acesta să semnalizeze faptul că este înfundat. Ventilația proastă este legată de întinderea necorespunzătoare a curelei compresorului. Această curea este de asemenea înlocuită în mod periodic în service-urile auto. Iar scăderea lentă a temperaturii din salon se explică în mod frecvent prin înfundarea condensatorului.

În ceea ce privește mirosurile neplăcute, a căror sursă este aparatul de aer condiționat auto, specialiștii recomandă pornirea din când în când a aerului condiționat cu mijloace antibacteriene speciale, pentru a scăpa de mucegai și de microorganismele dăunătoare.