Sat Șendreni, (DN25) nr.3, Galați

Anvelopele camioanelor: cum sunt alese de profesioniști?

Anvelopele camioanelor: cum sunt alese de profesioniști?

Аrgumentele în ceea ce privește alegerea anvelopelor pentru camioane, a cauciucului comercial se deosebesc întru-câtva de modalitatea în care se iau deciziile în cazul achiziționării unor cauciucuri pentru autoturisme. Brandurile, reclama, aspectul estetic și alți factori emoționali sunt prezenți într-o măsură semnificativ mai mică și lasă locul unor parametrii precum rezistența la uzură, rezistența la tăieturi și la alte deteriorări, eficiența energetică, indicele de încărcare. Într-un final se formează un parametru de bază – kilometrajul: câți kilometri poți circula cu unul sau altul dintre cauciucuri? Nu trebuie uitate nici alte calități: stabilitatea pe timpul cursei, calitățile de frânare și controlul în diferite condiții meteorologice.

Alegerea anvelopei pentru camioane este direct legată de condițiile exploatării. Dacă mijlocul de transport auto lucrează în condiții dificile de drum, merită să se acorde atenție anvelopelor cu presiune reglabilă. Iar dacă drumul promite a fi unul fără evenimente, atunci anvelopele pneumatice constituie alegerea rațională.

O importanță deosebită pentru transportul comercial o are încărcarea la limită. Fiecare anvelopă are indicele său de greutate, care este reflectat prin litere pe partea laterală a anvelopei.

Viteza limită a anvelopelor are o mare importanță, dacă autocamionul circulă pe coridoarele internaționale de transport de mare viteză. Indicele de viteză este amplasat alături de indicele de încărcare și întotdeauna este arătat de către vânzătorii profesioniști în calitate de informație primară.

Anvelopele auto radiale pentru camioane asigură o rezistență mai bună la uzură și o aderență mai bună cu suprafața carosabilului, decât cele diagonale. Un sfat important: o mare importanță o are numărul de straturi cu sârmă din oțel în cord: cu cât sunt mai multe, cu atât este mai bine.

În România anvelopele pentru camioane sunt reprezentate de o gamă largă de modele și de un spectru larg de tipodimensiuni. Cel mai bun lucru pe care pot să îl ofere comercianții de anvelope pentru camioane este un preț bun pentru o marfă de calitate. Iar un preț bun se formează grație livrărilor directe și a unui volum mare de achiziții. În afară de acestea, dealerul oficial oferă întotdeauna o garanție și, de regulă, o mare experiență, oferind clienților săi un produs cu un bun raport real preț/calitate. Din acest motiv, când alegeți anvelope pentru camioane merită să vă adresați marilor dealeri.