Care sunt diferentele intre cauciucurile de vara si cele de iarna

Legislatia din Romania ne-a impus acum cativa ani in urma sa efectuam obligatoriu schimbul cauciucurilor de vara cu cele de iarna, datorita comportamentului diferentiat al acestora in functie de anotimp.

Desi alegerea si plata cauciururilor sunt acum extrem de facile, deoarece platile online au intrat in uzul curent al romanilor, exista multi soferi care se intreaba de ce ar trebui sa faca acest schimb.

Diferentele intre cauciucuri sunt majore

Diferentele intre anvelopele de iarna si cele de vara sunt majore, iar acestea tin in primul rand de consistenta cauciucului folosit pentru fabricarea acestora. Anvelopele de vara folosesc un caciuc mai moale, iar cele de iarna unul mai tare, de unde rezulta si diferentele de comportament ale acestora in functie de anotimp.

plata-electronica

Asa dupa cum spuneam si mai sus, alegerea celui mai bun cauciuc de iarna se face online, iar plata acestora se poate face imediat dupa ce am ales cauciucurile, pentru a fi siguri ca acestea vor fi livrate imediat.

Pentru a plati anvelopele este suficient sa avem instalat pe telefonul nostru mobil o aplicatie de plata electronica, iar cel mai important de stiut este faptul ca instalarea si folosirea acesteia este in totalitate gratuita, deoarece aceasta este inclusa in pachetul oferit initial de banca, in momentul in care ne luam cardurile.

Daca pana acum cativa ani in urma platile efectuate online erau comisionate (cu exceptia celor desfasurate intre clientii aceleiasi banci), odata cu sosirea pandemiei de Covid 19 acest lucru s-a schimbat, iar acestea au devenit gratuite.

Cauciucurile de vara sunt total contraindicate iarna

Ce este mai imbucurator, este faptul ca acum putem efectua plati in valuta, chiar daca nu avem in cont euro sau dolari. Acest lucru se datoreaza faptului ca Romania este parte a Uniunii Europene, acolo unde legislatia bancara stipuleaza acest lucru ca find obligatoriu.

Platile in valuta se pot efectua si daca avem numai lei in cont, deoarece banca va transforma automat leii in valuta in care dorim sa efectuam plata, dar contra unui anumit comision.

Astfel, vom deschide aplicatia online de plata, vom efectua plata care va fi transformata automat de catre banca in euro spre exemplu (la cursul zilei), dar la care se adauga un comision al bancii, care nu este exagerat.

Acest lucru ofera inca un avantaj pentru platile online, in afara faptului ca platile sunt sigure, comode si rapide si pot fi efectuate de oriunde, chiar daca se efectueaza in zilele de repaus saptamanal.

Astfel, vom putea cumpara extrem de usor cauciucurile aferente anotimpului in care ne aflam, deoarece cauciucurile de iarna sunt total contraindicate vara, deoarece fiind mai tari perioada de franare este mult mai lunga (aproape se dubleaza) iar aderenta este considerabil mai scazuta.

In plus, utilizate vara acestea se vor deteriora mult mai rapid.

Asadar, platile digitale ne ajuta sa ne cumparam produsele dorite chiar de la magazine online aflate in afara tarii, ia siguranta acestor plati este acum la cel mai inalt nivel, datorita normelor de securitate europene aflate in vigoare, care combina cel putin doi factori de autorizate.